Zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. PV staat voor photovoltaic, de Engelse vertaling van fotovoltaïsch. Een PV-systeem zet zonlicht om in elektriciteit. Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, bedrading en eventueel een omvormer om de gelijkspanning om te zetten in bruikbare netspanning (netgekoppelde PV-systemen). Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wpiek). Watt-piek is het maximale vermogen van een zonnepaneel. De energieopbrengst van een PV-systeem wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh).

Besparen met PV-panelen

De opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het lichtnet. Deze energie wordt afgetrokken van de door u opgenomen energie uit het lichtnet, in het gunstigste geval komt u dan uit op een totaal van 0 KWH op jaarbasis.4 Op deze manier verdient de installatie zichzelf indirect terug, het geld wat u hiermee bespaart krijgt u dus indirect in handen doordat u aanzienlijk minder aan energiekosten kwijt bent.

Zonnepanelen installeren

Wij kunnen voor u diverse merken panelen/omvormers van de merken Enphase en Eversolar leveren en installeren. U kunt een afspraak om bij u het een en ander door te nemen. Onze aanbieding zal altijd op uw situatie aangepast zijn, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Maak direct een vrijblijvende afspraak!

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen