Brandmeldinstallaties

Bij brandbeveiliging is sprake van twee soorten installaties:

Ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie heeft als doel een signaal te geven tot ontruiming. Hierdoor kunnen de aanwezig mensen tijdig een gebouw verlaten. De installatie wordt geactiveerd door bijvoorbeeld het indrukken van een handmelder. Vervolgens worden de slowwhoops geactiveerd.

Brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie heeft als doel een brand vroegtijdig te lokaliseren d.m.v. rookmelders en handmelders. De slowwhoops worden dan per zone of het gehele gebouw geactiveerd. Er kan ook een melding naar een meldkamer gaan.

BrandmeldinstallatiesEen brandmeld-/ontruimingsinstallatie wordt vaak door twee partijen geëist (brandweer, verzekeraar). Bij de brandweer gaat het er vooral om dat mensen veilig een pand kunnen verlaten. De verzekeraar heeft er verder belang bij dat het gebouw en inventaris behouden blijft. E.e.a. is gebonden aan een groot aantal regels en voorschriften. Het hangt af van de gebruiksfunctie, indeling en grootte van een gebouw of een ontruiming-/brandmeldinstallatie verplicht is.

Totaal Installateur Brouwer kan voor u in samenwerking met haar partner(s)  het volledige traject verzorgen van inventariseren tot realisatie van een gecertificeerd brandmeld-/ontruimingsinstallatie. Tevens kunnen wij het onderhoud en de beheerstaken (maandelijkse controles) voor u verzorgen. Maak direct een vrijblijvende afspraak of vraag een gratis offerte op als u er meer over wilt weten. 

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen