Geschiedenis

1938
In 1938 starte C. Brouwer, een oom van de vader (A. Brouwer) van de huidige eigenaars (J. en K. Brouwer) een elektrotechnisch installatiebedrijf aan de Steenwijkerweg op de Witte Paarden, vlakbij Steenwijk. Hier zat ook een kruidenierswinkel en timmerwerkplaatst. (huidig: Auto Brouwer, zie ook www.auto-brouwer.nl

1951
Vanaf 1951 werd volledig overgseschakeld naar de elektrotechniek en werden tal van woningen en boerderijen van elektra voorzien. In datzelfde jaar werd de kruidenierswinkel omgebouwd tot elektriciteitswinkel en vijf jaar later de timmerwerkplaats tot showroom.

1968
In die tijd stapte Anne Brouwer (eigenaar/directeur tot 2003) met zijn vrouw Marja in de zaak van zijn oom. In de jaren daarvoor was hij ook al aktief als medewerker. Er werd een woning aan de Tukseweg 198 aangekocht en verbouwd, zodat de firma Brouwer vanuit twee locaties opereerde.

1969
Opening winkel Tukseweg 198 in radio, tv en huishoudelijke apparatuur.

1971
Na het overlijden van zijn oom nam Anne Brouwer de zaak over en zetten het bedrijf voort vanuit Tuk. De vestiging op de "Witte Paarden" werd gesloten.
 
1972
Het bedrijf bleef zich verder ontwikkelen. Na de realisatie van een kantoor/werkplaats werd de bestaande winkel uitgebreid en kwam er een magazijn.
 
1975
Vanwege de uitbreiding van diverse werkzaamheden werd er weer een nieuw magazijn/werkplaats bijgebouwd van 200m2. Hierna was de grond vanaf de Tukseweg tot de Bergweg vol gebouwd. De werkplaats werd toendertijd voornamelijk gebruikt voor reparaties aan wit- en bruingoed (radio, tv, wasmachines etc)
 
1980
In 1980 was er weer tekort aan ruimte. Er is toen voor gekozen om een ondergrondse garage te bouwen onder het toenmalige magazijn aan de Bergweg.
 
1982
In dit jaar werd het pand van de buren (Tukseweg 196) aangekocht.
 
1984
De woning op de Tukseweg 196 werd verbouwd en aan het bedrijf vast gebouwd. Dit werd de bedrijfswoning, zodat de ruimte van de oude woning beschikbaar kwam voor het bedrijf.

1985
Vanaf dit jaar kon Brouwer Elektro het toevoegsel Gawalo (Gas-Water-Lood) gebruiken. Door de erkenningen op deze gebieden kon het bedrijf zijn werkzaamheden in de breedte uitbreiden en een totale installatie uitvoeren. Het installatiewerk werd voor het bedrijf steeds belangrijker en zorgde voor een grotere omzet, waarbij het wit- en bruingoed wat meer op de achtergrond kwam te staan.
 
1986
Aankoop grond (1200m2) tegenover het bedrijf aan de Bergweg voor verdere uitbreidingen.

1989
De groei van het bedrijf kreeg extra gestalte door de bouw van een grote loods op de aangekochte grond aan de Bergweg. De loods heeft een oppervlakte van zo'n 600m2. In deze loods staan 's-nachts de herkenbare servicebusjes en kunnen de monteurs de nodige werkvoorbereiding doen, zals prefabrikage en het maken van dakgoten. De loods heeft namelijk een eigen zinkstraat.

1993
Vanaf dit jaar mocht Brouwer zich Waarborginstallateur noemen na een audit van de Kema. Het waarborgcertificaat is een erkenning voor het kwaliteitssysteem van het bedrijf.

1994
De winkel werd geheel verbouwd in een sanitair showroom. Radio, tv en huishoudelijke apparatuur werden afgestoten.

1995
Joop Brouwer treedt als mede-vennoot toe tot het bedrijf.

1997
In januari 1997 is een nieuw kantoor bovenop het bestaande magazijn gerealiseerd met een oppervlakte van 240m2. Hier vindt het calculatiewerk, werkvoorbereiding en de planning plaats.

1998
In september 1998 is de bestaande loods aan de Bergweg uitgebreid met een oppervlakte van 200m2.

1999
Kees Brouwer treedt als mede-vennoot toe tot het bedrijf.

2000
In 2000 is de sanitairshowroom opnieuw ingericht, tot 2006 is er een continue wisselend aanbod van topsanitair hierdoor deze meeloopt met de laatste trends.

2006
Wederom de showroom vernieuwd, de trends verlopen snel......... Topmerken geïnstalleerd: Nefit, Remeha, Daalderop, Thermic, Jaga, Dru, Alke, Sphinx, Sam, Keramag, Ideal Standard, Venlo Borma, Novellini, Villeroy en Boch, Riho, Grohe, Hansgrohe, Geesa, Tegels: Toprak, Sphinx, Villeroy en Boch, mosa, kortom: teveel om op te noemen. Belangrijkste omzetting is het dieper ingaan op de techniek

2009
Onderhoud panden: voorzijde Tukseweg in een nieuw "jasje" gestoken! Strakke uitstraling voor de entree van het duurzame bedrijf.

2011
Vanaf 2011 zijn wij aangesloten bij InstalCenter, een formule welke voor meer naamsbekendheid zal gaan zorgen. Dit mede door folders e.d. te verspreiden over bepaalde postcodegebieden.

2012
Interne logistieke ontwikkelingen, in de achterste loods wordt een verdieping gerealiseerd waar het pvc-magazijn zal komen.
Op de begane grond komen: een buizenstelling, buizenwand, kabelopslag & steigermateriaal. daarnaast zal er een vrije ruimte blijven voor expeditie.
 
2013
Viering 75 jarig bestaan, met op 17 mei een relatiedag en 18 mei open huis.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen